Sunday, May 3, 2015

Vegan Diet Pros lan Cons

Vegan Diet Pros lan Cons

A diet vegan ketat salah siji sing sastra suluk kabeh formulir saka protèin kéwan, kalebu endhog, biasa produk lan sembarang foodstuff asalé saka kéwan. Ana Pros lan cons saka plans mangan vegan, sawetara kang ana gandheng menyang kesehatan lan status nutrisi.

Punika dipikir ing Pros kesehatan-related lan cons.

Pros

Suda Risk saka penyakit jantung

Saperangan uga-di ajeni lan kondhang Kardiologi rekomendasi diet vegan liwat diet Amérika standar, kang adhedhasar ing gajih kewan lan protèin kéwan. Ana bukti-bukti sing diet basis tanduran sedheng lemak uga ora mung nyegah, nanging bener mbalikke penyakit jantung, senajan proses carane iki dianggo cetho. Punika dikenal sing diet meat dhuwur lan diet lemak dhuwur kontribusi kolesterol dhuwur ing bloodstream, faktor risiko penyakit jantung.

Suda Risk saka Diabetes Tipe II

Suda risiko diabetes tipe II saged digandhengake karo bobot ngisor awak, lemak awak murah, kontrol getih glukosa luwih utawa intake tambah fitokimia (senyawa ditemokaké mung ing tetanduran) dikenal dadi ono gunane kanggo diabetes. Iku kamungkinan sing kabeh faktor sing gabungke ngisor resiko.

Suda Risk saka Jinis Tartamtu kanker

Jinis tartamtu saka kanker, kayata kanker usus, sing related kanggo konsumsi daging dhuwur. Vegans biasane njaluk gedhe Jumlah saka serat lan diet dhuwur serat punika gadhah resiko mindah kanker titik.

Nemen inflammation main peran ing kabeh formulir saka kanker. Natural anti-inflammatories, paling kang ditemokake mung ing tetanduran panganan, gelut iki jenis nemen inflammation. Kajaba iku, tambah lelebon saka woh-wohan lan sayuran wis diiringi dening status antioksidan apik. Antioksidan nyegah lan bantuan kanggo mbalikke karusakan radikal bebas sing main peran ing pembangunan kanker lan kemajuan.

Suda Risk saka kelemon

Senajan diet vegan bisa dadi dhuwur ing gajih lan dhuwur ing kalori, iku cantik angel kanggo nganggo cukup kalori dadi kabotan utawa lemu dening akeh tetanduran panganan piyambak. Panganan iki iku sipate kurang ing kalori lan dhuwur ing serat. Serat ngiseni sampeyan munggah, nanging ora sumber pinunjul saka kalori.

Cons

Tambah Risk saka B12 Kurang

Sing paling ahli setuju sing suplemen B12 perlu kanggo sapa waé ing ngisor iki diet vegan ketat. B12 iku sawijining nutrisi penting nanging ora ketemu alamiah ing tetanduran panganan sing wis sakabeheng mlaku. B12 wis diproduksi dening bakteri. Daging lan meat produk ngemot iku amarga pangan kewan kang ngandhut bakteri B12-prodhuksi. A lack of B12 bisa nyebabaké anemia, karusakan saraf lan masalah kesehatan liyane. Tambahan B12 ora asalé saka kewan produk. Lagi asalé saka bakteri Laboratory thukul.

Tambah Risk saka kalsium Kurang

Kajaba ana sayuran ijo peteng cukup leafy lan / utawa sumber liyane saka calcium ing diet, ana resiko kurang calcium. Vegans kudu kasebut kanthi teliti, rencana diet sing, njupuk tambahan utawa milih calcium santosa panganan supaya kurang iki.

Cacat calcium nambah risiko osteoporosis, lan kondisi umur-related kang balung dadi brittle lan break gampang banget.

Tambah Risk saka DHA lan EPA Kurang

DHA lan EPA sing penting Omega-3 asam lemak. Ana ora sumber halal vegan saka asam lemak. Lagi ketemu utamané ing iwak lemak. Awak bisa gawé loro saka ALA, ing Omega-3 ditemokaké ing lengo tanduran, nanging proses iku siji dawa lan rumit. Riset wis ditampilake sing suplemen karo ALA ora nambah sirkulasi tingkat getih DHA ing Vegans. DHA penting kanggo fungsi otak normal.

A lack of nutrisi bisa nimbulaké depresi, kangelan, masalah memori lan isu-isu liya learning. Tambahan iwak lenga nyedhiyani loro DHA lan EPA. Alternatif vegan kanggo lenga iwak ganggang segara, kang apa iwak mangan lan apa sing lemu ngandhut DHA.

Tambah Risk saka amino asam Kurang

Paling protèin-tanduran basis Java iku mboten pepak, artine ora nyedhiyani kabeh saka asam amino penting kanggo manungsa. Soy mung protein lengkap ing donya tetanduran. Tahu, témpé lan produk-produk basis soy liyane kudu klebu ing diet kanggo njaluk protein lengkap saka pangan siji. Iki ndadekake angel kanggo wong karo alergi soy kanggo tindakake diet vegan ketat lan salah siji saka alasan sing akeh milih wangun kurang ketat saka diet sing ngidini kanggo konsumsi iwak.

Alternatif liya kanggo nyegah kurang asam amino kalebu pangan-nggabungke lan njupuk tambahan halal sing ngandhut asam amino sing ilang. Pangan-nggabungke nuduhake mangan rong tanduran-panganan, salah siji nyediakake asam amino ilang saka liyane. Kacang buncis lan beras iku umpamane umum saka sajian sing nyedhiyani protein lengkap, amarga sega ngandhut asam amino ilang saka kacang buncis.

Sawetara tambahan multi-nutrisi luwih ngemot macem-macem saka asam amino, bebarengan karo gizi sing bisa ilang saka diet vegan. Njupuk tambahan punika Cara paling gampang kanggo asuransi sing njaluk Pros saka rencana mangan, nanging ora co.

No comments:

Post a Comment