Sunday, May 3, 2015

Uyah lan Diet Paleo

Uyah lan Diet Paleo

Ana sing akèh pratelan ing donya kesehatan liwat jumlah saka sodium allowable ing diet. Ora ono idea luwih wiyar debated saka ing dieting photography. Yen katon liwat werno-werno saka sudhut cookbooks photography metu ana, sampeyan bakal weruh apa tegese. Nalika sawetara nggunakake uyah ing meh saben resep, wong strictly ngalang-alangi iku.

Masalah karo uyah ing diet photography iku purists photography pracaya sing awak iki digawe kanggo Digest mung prekara sing ana sak umur ing wong wiwitan, ing jaman Paleolitik. Amarga uyah iki ora ngenalaken menyang diet manungsa nganti dawa sawise iku, padha ngalang-alangi ing diet lan nggusah wong kanggo apa padha.

Nanging, sawetara argue yen mung amarga ora digunakake ora ateges durung ana. Iku kasedhiya ing wangun Bubuk uyah segara lan uyah celengan. Awal wong mung kurang forethought utawa liya nggunakke iku.

Dadi, apa ora samubarang prakara iki? Ing debat liwat sodium ora winates mung sing paleoites alesan liwat iku asal utawa sawetara timeline evolusi inconsequential. Iku debat sing wis marakake wuwus negoro liwat pangan taun pungkasan.

Amarga efek long-term konsumsi dhuwur-sodium wis disambung kanggo penyakit kayata stroke, penyakit jantung, getih dhuwur meksa, busung lan kanker weteng, akeh ahli pracaya pedoman stricter sing perlu kanggo konsumsi sehat.

FDA ngajak sing rata-rata wong nganggo ora luwih saka 2300mg saka sodium saben dina (1500mg kanggo wong liwat 51, Afrika-Amerika utawa wong karo hipertensi, diabetes utawa nemen penyakit ginjel), nanging pasinaon nuduhake yen Amérika saben nemu antarane 3400 lan 4700mg saben dina, lan sing "kira-kira 75 persen saka intake rata-rata konsumen kang asalé saka panganan rangkep." (Miturut Food Navigator-USA)

Menawi mekaten, ing 2010 New York City dibukak Nasional Salt abang inisiatif, kampanye kang sanget manufaktur pangan kanggo tanpo pekso nyuda isi sodium produk. Ing goal long-term kanggo ndeleng abang 25% tengen Papan dening 2015. kampanye iki wis ketemu karo jumlah dhuwur saka sukses, thanks ing bagean gedhe kanggo dhukungan lan championing kanggo sabab dening First Lady Michelle Obama.

Menyang mripat untrained, iki kabeh koyone kaya ngukur gedhe lan ngurangi konsumsi sodium menyang tingkat paling bisa mung bakal kebentuk ing jajan kesehatan. Sayange, iki idea banget dicacat. Kanggo nerangake apa, kita perlu kanggo katon ing apa persis sodium ora ing tingkat biologi.

Sodium iku Mineral, lan salah siji sing penting ing. Sampeyan ngatur volume getih lan meksa getih lan sumber primèr kita saka sodium punika uyah. Kanggo fungsi paling tithik, awak mbutuhake paling 500mg. Banget sethitik sodium ing awak bisa mimpin kanggo cramps otot, dizziness, masalah neurologikal, utawa malah pati. Tambah konsumsi banyu karo tingkat sodium boten cecek bisa nimbulaké kawontenan dikenal minangka hyponatremia, utawa intoxication banyu.

Ing diet rata-rata, mbusak sodium iku sawijining kaputusan unwise, nanging dieters photography, populasi akeh kang atlit, ing penyisihan saka sodium saka diet bisa ngancam nyawa. Nalika sampeyan ngetokake, ilang celengan sodium ing sistem, lan nalika sampeyan rehydrate ing sistem-sodium sangsoro, resiko saka intoxication banyu dadi cara munggah.

Cara paling apik kanggo ngatur sodium ing diet iku mung kanggo Cut metu diproses panganan rangkep. Kelet kanggo panganan sing seger lan anyar disiapake. Aja wedi kanggo uyah pangan nalika masak utawa mangan, nanging dadi wary saka resep-resep sing nelpon kanggo jumlah ageng, lan mangan salted utawa nambani daging ing moderat. Ngombe kathah banyu, nanging ora menyang overboard. Ing aturan umum iku salah siji ons banyu saben rong kilogram saka bobot awak, rada liyane yen sampeyan ngetokake kathah. Yen sampeyan duwe dina dhuwur uyah, ijol dening ningkatake intake kalium, kang bisa bantuan nutup kerugian efek negatif saka sodium ing.

No comments:

Post a Comment