Sunday, May 3, 2015

9 Pedoman Sehat ing Carane Mangan Kurang

9 Pedoman Sehat ing Carane Mangan Kurang

Paling wektu, wong lan bocah-bocah sing digunakake kanggo mangan kabeh ing piring lan ninggalake wong kosong sawise dhaharan. Iku soko kuwat tetep pemikiran kita minangka anak sing kita kudu mangan kabeh kita njupuk ing piring kita. Kita tansaya munggah ing cara iki mikir tanpa sadhar yen mengaruhi laku mangan kita. Lan tinimbang mangan jumlah sing tepat pangan needed ing awak, kita banjur kathah mangan liyane.

Mangan kurang minangka asring sing bisa tinimbang akeh gedhe Jumlah pangan. Nglereni wiwitan intake pangan kanggo diet imbang suwene paling apik.

Kene pedoman imbang sehat penting carane ngurangi laku mangan Panjenengan.

9 pedoman Sehat carane mangan kurang:

Gunakake piring cilik lan kaca tingal. Kanthi cara iki iku mbantu ngontrol ukuran bagean lan mbantu sampeyan nyilikake jumlah saka intake pangan.

Njupuk nyokot sethitik lan nyakot pangan mboko sithik, mbuwang sawetara wektu kanggo njupuk penggalihipun dhumateng saka iku.

Ngontrol rasa. Pitulung dhewe nguripake adoh saka gulali lan panganan sing duwe akèh saka isi gula lan nglarakake.

Mangan vegetarian seger sadurunge mesthi utami. Isi dhewe munggah karo alam, akeh vegetarian utawa sawetara sayur apik. Kanthi mengkono, sampeyan bakal kudu kurang saka meat produk abot dadi wareg.

Alon mudhun! Nalika sampeyan mangan cepet, sampeyan mungkasi munggah njupuk ing luwih dhaharan sadurunge sistem duwe kesempatan kanggo nemtokake sing paling lengkap.

Ngurangi jumlahe bakery, cemilan, cookie, lan ngruwat sodium dhuwur sing mangan.

Kick metu gula. Yen sampeyan digunakake kanggo nganggo carbonated omben-omben sugared, nyoba okehe kanggo sulih wong-wong mau salah siji karo jus woh utawa banyu.

Ngombe banyu sak dina. Iki cantik umum, nanging temtunipun misale jek bantuan lan nggawe owah-owahan gedhe ing diet.

Aja mangan hak sadurunge arep amben. Ora Ana intake pangan luwih sawise 9 ing wayah sore. Awak slows mudhun ing pencernaan nalika sampeyan pindhah menyang amben. Meal mung bakal nguripake menyang awak lemu amarga sing turu lan ora kobong kalori.
Tambahan intake pangan sing luwih dhuwur tinimbang requirement awak kita needed wis disimpen ing sistem awak kita minangka lemak. Lemak banjur bakal kasil kanggo keluwihan bobot lan bisa mimpin kanggo faktor risiko liya kaya kelemon, diabetes, penyakit jantung, hipertensi, lemes lan masalah kesehatan liyane. Nalika nalika kita mangan kurang, kita kathah nglampahi kurang lan Cut mudhun expenses kita pangan. Miturut mangan kurang, kita nyilikake expenses kita pangan lan uga nyimpen kita saka biaya rumah sakit amarga penyakit.

No comments:

Post a Comment